Helgen 18. og 19. juni dro vi nordover for å være med på apportprøve på Askøy utenfor Bergen. Selv om vi bor helt ved grensen Rogaland/Hordaland er det sjelden vi er med på arrangementer i regi av NVK Hordaland eller Vestlandets fuglehundklubb. Men det spørs om vi ikke må ta turen nordover litt oftere, for dette fristet til gjentakelse. Askøyprøven holdes i et flott naturområde med mange stier og veier for både turgåere, syklister og travtrenere. Det var en god del påmeldte hunder både lørdag og søndag, men begge dagene ble styrt vel i havn av en prøveledelse med glimrende kontroll.

Rugdelias Nmj O Solo Mio deltok ikke på prøven men var med som underholdning, demonstratør og for å plukke opp fugler i vann som ikke UK hundene greide.

Resultatmessig var det også en fin helg for oss. Blink er meget stødig i øvelsene og vet hva hun skal gjøre så hun kapret 1.Ak begge dager. Lørdag ble det mye småplukk å trekke for så poengsummen ble ikke all verden, men søndag glimtet vi til og greide 10 poeng i alle øvelsene. Stuck er ikke så rutinert og slet med søksapporten på lørdag. Det så ikke helt ut som hun forsto hva hun skulle gjøre, men prøvde både å spore de som hadde vært der før og å løpe rett fram langt til skogs. Begge deler fungerte like dårlig, så til slutt gjorde vi det litt enklere ved å gå halvegs fram til der fuglen lå for å så sende henne over den. Da hun først fant fuglen forsto hun hva som skulle gjøres. Søndagen gikk bedre og hun greide 8 poeng på vann (la ned fuglen på land og plukket opp igjen før hun leverte) og 9 poeng på søk og fikk dermed 1.Uk apport.