Kurs

Jeg holder kurs rettet mot prøver og jakt med fuglehunder, konkurranselydighet og grunnleggende samarbeid og kontroll. Kursene jeg arrangerer selv blir holdt her på gården i Ølensvåg, men jeg reiser rundt og holder kurs på forespørsel. Det er også muligheter for å leie fasilitetene her på gården, med eller uten instruktør, for å holde treningssamlinger, kenneltreff eller liknende.

Her på gården har vi 30×30 meters flombelyst treningsbane, større treningsormåder fritatt fra båndtvang,  jaktterreng med skogsfugl og rugde og tamfugl til trening av hunder. Det er også muligheter for overnatting i kårhuset på gården.

Alle hundene mine blir trent med belønningsbaserte metoder med fokus på positiv forsterkning og utvikling av hundens egeninitiativ. Jeg gir hunden ansvar i treningen ved å styre konsekvensene av hundens valg, og legger opp treningen slik at hunden lykkes ofte. Alle kurs og privattimer jeg holder har dette som grunnlag uansett hva temaet for undervisningen er.

Kontakt meg på mail vindfinnhund@gmail.com eller på telefon 95973305 om du vil ha mer informasjon.

Veibeskrivelse

Alle kurs og treninger holdes på Hetland gård i Vindafjord kommune (om ikke annet er oppgitt). Kommer du fra Haugesund på E134 skal du forbi Knapphus, inn i 60 sonen før Ølensvåg, og så ta av til venstre opp Vindfinnvegen som er merket med vegskilt.

Kommer du fra Ølensvåg på E134 skal du kjøre ca 1 km mot Haugesund etter Statoil til du er inne i noen svinger, deretter svinger du av til høyre opp Vindfinnvegen som er merket med vegskilt.

Etter man har tatt av over brua er det svakt høyre og rett fram så langt veien går.

Kart finn.no

 

 

Kurskonsepter

Under er det en oversikt over ferdige kurskonsepter jeg har utviklet og kan holde på forespørsel. Det er og mulighet til å tilpasse kursene til ønsker om annen lengde på kurset og ved andre fasiliteter, eller slå sammen eller dele opp kurs.

Spontan RIO 1 og 2

Kursene går hver over 5 timer og tar for seg hvordan vi kan lære hunden å selv sette bremsene på når det letter fugl. Vi går igjennom tekniske ferdigheter som timing, kriteriesetting og bruk av belønninger. På steg 1 går vi igjennom alt hund og eier må kunne gjøre før vi bruker levende fugl i treningen. Under steg 2 jobber vi vekselsvis med oppfluktsdummy og fugl med mål om at hunden skal spontant sette seg og bli sittende når det flyr opp fugl foran den.

 

LP for klikkertrenere

Dette temaet handler om hvordan vi med klikkertrening tar hunden vår fra gode grunnferdigheter til stødig konkurransehund. Kurset baserer seg på et loggføringssystem for trening som hjelper oss med å legge opp treningen mest mulig fornuftig ut i fra vårt mål. Kurset forutsetter at du har god kunnskap om klikkertrening og går ikke nøye inn på innlæring av ferdigheter. Kurset kan holdes som foredrag uten hund eller som et helgekurs eller annen type kurs med tilsvarende lengde.

Apportprøvekurs

Et helgekurs der vi går igjennom hva en apportprøve er og hvordan den gjennomføres. Vi går igjennom og trener på alle øvelsene, og legger opp treningen på den enkeltes nivå. For å kunne ha utbytte av kurset bør hunden kunne enkel utlagt apport av hel opptint fugl fra før.

Comments are closed