Kurs

Jeg holder kurs rettet mot prøver og jakt med stående og støtende fuglehunder, konkurranselydighet og rallylydighet. Kursene jeg arrangerer selv blir holdt her på gården i Ølensvåg, men jeg reiser rundt og holder kurs på forespørsel. Det er også muligheter for å leie fasilitetene her på gården, med eller uten instruktør, for å holde treningssamlinger, kenneltreff eller liknende.

Her på gården har vi 30×30 meters flombelyst treningsbane, større treningsområder fritatt fra båndtvang,  jaktterreng med skogsfugl og rugde og tamfugl til trening av hunder. Det er også muligheter for overnatting i kårhuset på gården.

Jeg bruker belønningsbaserte treningsmetoder med fokus på positiv forsterkning og utvikling av hundens egeninitiativ. Jeg gir hunden ansvar i treningen ved å styre konsekvensene av hundens valg, og legger opp treningen slik at hunden lykkes ofte. Alle kurs og privattimer jeg holder har dette som utgangspunkt. 

Terrengkurs for spaniel 29.-30. oktober

Siste helgen i oktober arrangerer jeg spanielhelg i terrenget der vi pleier å ha jaktprøve. Målet med helgen er å forberede hund og eier på start på jaktprøve. Vi vil trene på føring av hund i ulike typer terreng, hvordan hund og eier best forholder seg til skyttere og dommer, hva hund og eier skal gjøre når det letter fugl, og hvordan man håndterer kastapportering etter fuglesituasjoner. Det vil også være muligheter for felling. 

For å kunne bli med på dette må hunden din være vant med skudd og ikke reagere på dette, du må kunne kalle den inn og stoppe den i provoserende situasjoner, og den må kunne apportere kaldt vilt til hånd. 

Tid: 09.00 – 16.00 begge dager
Datoer: 29.10 og 30.10
Pris: 2.500,-
Antall deltakere: 6 – 8

Faktura blir tilsendt etter påmelding. 

Send en mail til vindfinnhund@gmail.com eller ring 95973305 dersom du vil melde deg på eller ha mer informasjon om kurset.

Valpe- og unghundskurs høsten 2022

Høsten 2022 arrangerer jeg kurs for valper og unghunder av stående og støtende fuglehundraser. Kurset går over 5 kvelder og passer for hunder fra 4 mnd alder opp til 1 år.

På kurset går vi igjennom hvordan hundene lærer, hvilke krav vi stiller til dem som voksne hunder, hvordan vi best legger opp treningen for suksess og hvordan vi skaper et samarbeid med jakthunden vår. Ferdighetene vi skal gå igjennom er grunnleggende apportinnlæring, forberedelse til RIOS, innkalling, å vente på plassen sin, og følge fører. Vi kommer til å bruke mye tid på kurset i å lære hunden å engasjere seg i det vi vil og å lære den å skifte fokus fra et som har skjedd til det som skal skje. Det vil også bli tid til å snakke litt om foring, fysisk trening og hvordan vi håndterer unghunden i hverdagen. 

Tid: Mandager 17.30 – 19.30
Datoer: 3.10, 17/10, 31/10, 14/11 og 28/11
Pris: 2.500,-
Antall deltakere: 6 – 8

Faktura blir tilsendt etter påmelding

Send en mail til vindfinnhund@gmail.com eller ring 95973305 dersom du vil melde deg på eller ha mer informasjon om kurset.

Privattimer høsten 2022 for medlemmer av R+Gundogs

Høsten 2022 tar jeg i mot elever for privattimer, men kun dersom de er medlemmer av den belønningsbaserte fuglehundportalen R+Gundogs. Privattimene kan avtales mandag – torsdag, 10.00-19.00. Fra midten av oktober vil det ikke være muligheter til å bruke duer i treningen under ettermiddagstimene da duene ikke flyr i skumringen.

Du blir medlem av R+Gundogs ved å melde interesse på www.rplusgundogs/medlemsportal/ . Medlemmer blir tatt opp tre ganger i året, neste gang i starten av juni. 

Privattimene avtales 5 timer av gangen og prisen er 5.250,-. Timene varer i 60 minutter hver og deles over to eller tre dager. Kommer du langveisfra er det mulig å overnatte på gården og ta timene to dager etterhverandre. Ellers anbefaler jeg å ha øktene med to ukers mellomrom slik at du har gode muligheter til å gjøre hjemmeleksen til neste gang.

Faktura blir tilsendt etter første treningsøkt.

Send en mail til vindfinnhund@gmail.com eller ring 95973305 dersom du vil bestille timer eller ha mer informasjon om muligheter.