Da er jeg akkurat kommet hjem fra en ukes roadtrip litt rundt i østlandet og deler av Sverige. Første helgen stillte vi på lavlandsprøve på  Tjølling, og vi var så heldige å få lov til å sove over hos Monica Finsrud med korthåret vorsteh Fant som også skulle stille på prøven. One var henrykt av å få en ny kjempestor bestevenn å leke med og var å finne inntill Fant stort sett hele tiden. Han fikk også være med på oppropet alle tre dagene og trivdes særdeles godt med å være i sentrum og få lov til å hilse på alt og alle. Fredagen stillte jeg Blink i vk. Det var mye fugl i terrengene og vi endte opp med en 2.Vk og deltakelse i finalen lørdag.

Kritikk:
Mot Asso: Begge går meget godt , bruker vind og terreng meget fornuftig. Asso over.
Mot Rosa Monta: Blink tar føringen, går meget godt. Begge hundene finnes i stand i tett vegetasjon. Makker finnes først, RIOS, nekter å apportere. Blink reiser presist forran, RIOS, prima apport. Rosa utgår.
Mot Black: Begge går et meget godt finaleslipp, dog settes Black over.
2.VK, 5-5-6-4-4-4, Presis og villig reis

I finalen lørdag greide jeg å rote oss skikkelig bort. Blink gjorde en god jobb, gikk godt og fant flere fugl, men jeg er bare ikke rask nok til å komme meg opp i situasjonene, fikk ikke vist stand for dommeren og fikk dermed ikke noen tellende fuglearbeid. Med tøffe og erfarne makkere, samt løpende fasaner må man nok være litt mer på hugget enn det jeg har greid. På søndagen fikk Stuck gå sin første jaktprøve. Hun høster god kritikk for sin fart, stil og aksjon, men hun sliter enda med å spikre fasanene og dermed ble det bare støkk. Allikevel sitter vi igjen med en fin kritikk med karakterene 5-5-6-4-4-4.

Mandag og tirsdag var vi i Sverige hos Anders Landin for å trene med landslaget. Jeg tror de fleste av oss fikk en liten aha-opplevelse når vi oppdaget hvor lite hundene våre faktisk kunne reviere, men etter en og en halv dag virket det som det gikk litt lettere for alle. For min egen del var det interessant å se hvordan Blink reagerte på å bli begrenset i søket sitt, hun har jo alltid fått lov til å gå akkurat så stort som hun vil og hun har alltid brukt vind og terreng på en slik måte at jeg ikke har behøvet å styre henne. Nå derimot ble hun bedt om å gå i et slavisk sikk-sakk mønster forran meg, og fikk heller ikke trekke ut så langt hun ville. Resultatet ble en halvsur munsterlender som endret hastigheten sin fra full pupp til lunkent trav. Etter litt mer trening fant vi derimot en grei balanse mellom «ustyrlig villmann» og «kjiip kontinental søker» som jeg håper skal fungere ok i vm. Stuck fikk også prøve seg på jordene, og det var tydelig å se at hun kommer fra linjer der denne typen jakt er fokuset i avlen. Hun går i et utrolig tempo med høy hodeføring og vender lett. Hun fant til og med en rapphøne helt på egen hånd og viste et fint lite fuglearbeid. Anders, som har drevet med BC før smeltet helt ved synet av One, så min lille gjeterhund brukte store deler av de to dagene vi var der på å sitte i fanget eller ved siden av Anders og få godis.

Onsdag og torsdag var jeg hos oppdretterene til One mest av alt for å slappe av litt. Siden One ikke er ferdig rabiesvaksinert kan han ikke være med ned til Frankriket, men da er det også heldig for oss at oppdretterene kan passe han så lenge. De har beholdt en kullbror av One, så han har noen å leke med i tillegg. Det er litt trist å etterlate sin lille valp i tre uker siden han kommer til å være fysisk forandret når jeg kommer tilbake, men det er nok det beste alternativet. I tillegg til å slappe av, sove og se på filmer av Susan Salo og Greg Derret fikk jeg også trent både Blink og Stuck på fugl. Blink hadde et par fine arbeider på fasan og Stuck imponerte med tre glimrende fuglearbeid på rapphøne.

One og kullbroren Sarek

Fredag stillte jeg Blink i vk lavland i Østfold, og det gikk heller dårlig. I løpet av de første 10 minuttene av vårt slipp hadde makker fire blindstander der jeg kalte inn og holdt Blink. Dette skapte frustrasjon for både meg og Blink og endte med at hun etter tredje makkers blindstand ikke gikk noe særlig og vi ble avsluttet samtidig med makker etter hans fjerde blindstand. Lørdag stillte vi fullkombinert på Stange, men det gikk heller ikke vår vei. Det var lite vind og jobbe på, og Blink var nok såppas sliten i topplokket etter en uke på farten så hun gikk ut i et altfor stort søk uten særlig mål og mening. Vel vel, man får vel ta lærdom av alle feil man gjør.

Heldigvis fikk vi en kjempestor opptur søndag da to av Blink sine valper fra i vinter, Auris og Prius, ble BIM og BIR valp på spesialutstillingen for munsterlendere i konkurranse med flere andre valper. De fikk masse med lovord og beskrivelsen «særdeles lovende» begge to. Utrolig artig og en første lille «seier» for en nybakt oppdretter.

Kjell og Prius som ble BIR valp og Tom og Auris som ble BIM valp

Nå er det bare pakking og forberedelse til VM som gjelder. Vi skal stille for münsterländerlaget på NM lavland på torsdag, men etter det drar vi sørover for å først trene litt og for så å stille på Middelhavscuppen, VM og VM i St.Hubertus. Jeg tar med meg iPaden, kamera og overføringsutstyr og regner med jeg får kjøpt et billig mobilabonement der nede slik at jeg kan rapportere hjem daglig.

Årets første rugde før den ble plassert i fryseren.