I vår og sommer har fokuset vært på rallylydighet. Stuck, Blink og One har alle vært i eliteklassen og hengt med på konkurranser i Haugesund, Bergen og Sandnes. Stuck greide vi kravene til championat på konkurransen i Sandnes mens de to andre manglet et cert. Jeg bestemte meg derfor å melde de to på NM på Jevnaker i august.

Stuck kvalifiserer seg til rallylydighetschampion under stevnet i Sandnes i juni. Bildet er tatt av Ramona Tatijana Lorieri Skog.

Cert på alle tre hundene og championat til Stuck 17.juni i Sandnes.

Under NM er det i tillegg til vanlige eliteklasser hver dag, en uoffisiell NM finale på søndag. 50 hunder var forhåndskvalifisert til finalen på bakgrunn av tidligere oppnådde resultater. De resterende 10 kunne kvalifisere seg gjennom den vanlige eliteklassen på lørdag. One var en av de direktekvalifiserte.

Lørdagen gikk veldig bra med begge hundene. Blink gikk ok i gjennom men vi brukte altfor god tid og fikk en haug med poengtrekk. Hun greide allikevel å karre seg med til NM finalen dagen etter som siste hund. One gikk et kanonløp og fikk 200 poeng, sitt siste cert og 2.plass, kun slått av en med litt bedre tid enn oss.

Gjengen fra Haugalandet på NM. Hele 9 av hundene gikk NM finale. Bildet er tatt av Kjersti Johansen.

One 200p og 2.plass på pallen under lørdagens elitekonkurranse. Bildet er tatt av Malene Norman Jensen.

Søndagen var det duket for både vanlig eliteklasse og NM finale for begge hundene. Begge gjorde en god innsats i begge løpene. Jeg greide å rote det til for Blink og diske oss i NM finalen, men hun gjorde et kanonløp i den vanlige eliteklassen og oppnådde sitt siste cert. One gjorde det godt i begge løpene og greide å plassere oss som nr. 9 av 60 i NM finalen.