I helgen har vi hatt besøk av Auris og Prius fra kullet til Blink og deres eiere. Valpene er nå blitt 5,5 måneder gamle og ser en god del anderledes ut enn da de var her på gården sist. Vi brukte helgen på å trene hund, spise god mat og prate om hund.

Prius i stand på due i gresset

Valper og eiere fikk vært innom stand, sitt, bli sittende, innkalling, reis, forkunnskaper til apportering og hvordan vi takler forstyrrelser og andre utfordringer i treningen. Forhåpentligvis dro eierene hjem søndag med noen fler hundetrenigsverktøy i sekken, noen nye ideer og motivasjon til å trene videre.

Auris fikk se ny fugl som belønning da hun satte seg etter et fuglearbeid

Begge valpene bekreftet tilbakemeldingene jeg har fått fra alle valpekjøperene. De er sosiale, tøffe og lettrente hunder med en god posjon jaktlyst. Auris er skummelt lik sin mor i standen, med det samme intense blikket, men er nok hakket tøffere når det gjelder viltbegjæret. Prius er en skikkelig fullbrukshund med like store talenter innen fuglejakt, ettersøk og kortdrev, han har også arvet sin mors sterke standinstinkt.

Blink viser valpene hvordan de skal ta sats i reisen for å prøve å møte fuglen i lufta…

Det var også utrolig artig å se hvordan valpene var eksteriørmessig. Auris ligner mye på sin mor med det samme hodet, og Prius er direkte lekker (jeg har lagt ut profilbilde av han på hans egen side). Vi glemte å ta et oppsatt bilde av Blink og valpene, men bildet under viser likheten mellom mor og datter. Auris har Hector sin mørke farge, men hodet er helt likt Blinks. Auris ser litt dradd ut på bildet fordi hun nettopp har dukket hele hodet under vann for å fiske opp pipeballen.

Begge valpene er godt miljøtrent og sosialisert med både mennesker og hunder, og var en drøm å ha på besøk. Inne fallt de fort til ro og ute lekte de heftig både sammen med hverandre og med Stuck. I tillegg ble de gode til å smiske på sin mor, som ikke helt så poenget med å leke med småunger.

Prius koser seg i elva

Det var utrolig hyggelig å ha besøk av valpene og eierene i helgen og gøy å få lov å trene sammen med dem litt. Det er kjempegøy med valpekjøpere som satser og virkelig trår til for å få til hunden sin og det er artig å få lov til å hjelpe til på veien. Og det aller beste er at jeg vet at det er flere andre vindfinnere som har like høye ambisjoner og jobber like mye med hundene sine som eierene til Auris og Prius. Lykke til alle sammen, jeg gleder meg til å høre om resultatene deres etterhvert!