Duene er for tiden temmelig produktive og bruker mye tid på å fly ut og inn av dueslaget for å finne byggematerialer til redene inne. De er også veldig glad i de nysådde områdene og sitter ofte i flokk på jordene og spiser gressfrø. Dette har selvfølgelig hundene oppdaget, og selv om vi prøver å unngå at hundene jakter på duene hender det at det glipper og at vi finner de i stand bak låven. Blink synes det bare er gøy å jakte på duene når vi er med, men Stuck liker å snike seg vekk og kan stå på duene forbausende lenge. For noen dager siden fikk jeg tatt en bildeserie av en situasjon.

Jeg så Blink sto i stand, og da jeg rundet låvehjørnet fant jeg henne sekunderende på Stuck som var lengre nede på jordet. Jeg ba Blink om å legge seg og vente, noe hun har blitt ganske god på etterhvert.

Stuck lå i stand, antakelig fordi hun hadde stått der lenge.

Det er absolutt ingen avslappet liggende stand, hun er klar til å ruse fram på første og beste kommando.

På reisingsordre raste hun fram 10 meter til ny stand. Hun har begynnt å skjønne at vi skal ha et slags samarbeid, så hun vil gjerne ha meg med i stedet for å brase rett fram med åpen kjeft til fuglene letter som hun gjorde før.

Ny reis på ordre

Brems på kommando

Og sitt

Som skrevet over er dette ikke måten vi trener hundene på, og vi ser helst at de ikke jakter hverken duer eller noe annet på egenhånd. Men når det først skjer, så var det jo artig at jeg fikk tatt noen bilder!