Vi fikk filmet et par repetisjoner med duetrening i dag. Først er det en sekvens med fuglearbeid på Stuck. Det er kun ett arbeid, men jeg har klippet vekk en god del som kun viser hunden stående stille i stand. Hun har blitt mye sikrere i standen, selv om det foreløpig ikke skal så mye til før hun beveger seg. Filmen viser også det jeg skrev i forrige post, hun gir alt i første forsøket på å ta fuglen men gir seg fort og bryr seg ikke mye at den flyr rundt oss etterpå.

Filmen viser også to arbeider med Blink i stand og reis. Hun har hatt en tendens til å være litt forsiktig i reisen, så jeg har jobbet en del med reaksjonen hennes på reiskommando. Kriteriet er at hun skal rase frem mot målet sitt når jeg gir kommando «jajaja». Vi har jobbet gjennom at hun skal rase ut mot ingenting, rase inn i leke og godbiter jeg holder i hånden og reise due når jeg eller magnus holder den i hånden. Det fine med denne treningen er at det har vært enkelt å holde tilbake belønningen om ikke kriteriet oppfylles. Det vil si at om hun ikke raser fram på kommando mot due jeg holder i hånden, kan jeg rett og slett reise meg, putte dua tilbake i sekken og gå. Om hun reagerer etter kriteriet vil hun få belønningen sin; leke, godis eller due som letter rett forran henne. Etter at fuglen har flydd har jeg kun jublet og rost henne uansett hva som har skjedd. Foreløpig har jeg kun sett positive virkninger av treningen. Hun er blitt djervere på vill fugl, uten at det har gått utover RIOSen. I dag ble «ettergangen» i overkant lang så jeg må nok finpusse sitt-kommandoen noe før neste jaktprøve.