Sesongens to første prøvehelger er over og det har vært fuglehunder i aksjon over hele landet. Noen er kommet hjem med premier mens andre ikke har hatt hellet med seg. Min egne Furukammens My fikset et fint fuglearbeid uten reis og 2.Uk på Vestlandets fuglehundklubb sin prøve i Raggsteindalen på søndag. Fredagen og lørdagen var det ikke fugl i hennes slipp, men søndag var vi heldigere med terrenget og My lot ikke en sjanse til premie gå i fra seg.

My 2.Uk 2014

2.Uk i Raggsteindalen

Helgen etter var vi på Hovden. Fredagen så vi ikke fugl i My sine slipp, men lørdagen viste hun hva hun er god for. Kun sekunder etter starten av første slipp smeller hun inn i en stram stand mot partiet. Hun utfører et perfekt komplett fuglearbeid og tar ny stand under utredning. Hun viser et nytt komplett fuglearbeid og 3 minutter inn i første slipp er jeg allerede i ekstase. Kort tid senere tar hun ny stand der fuglen letter når jeg kommer til. Dessverre letter det flere fugl i hennes første slipp og i neste slippet ser vi det lette et kull langt ute der både hun og makker er. Søket hennes er også i grenseland for nivået til 1.Uk. Vi blir derfor avsluttet etter to slipp med 2.Uk. Nå skal jeg prioritere å gi henne erfaring gjennom jakt og trening, så kanskje melder jeg henne på en lavlandsprøve litt senere. Jeg er helt sikker på at en fysisk sterkere My uten falsk drektighet lett fikser førstepremier om hun får sjansen.

_MG_3776

Troya

Men det er også andre som har skaffet seg premier disse to helgene. På prøven i Raggsteindalen fikk Pål Audun Skagseth med ES Parila Troya 2×2.Ak. Pål og Troya ble jeg først kjent med i vinter da han ble med på grunnkurset for fuglehunder jeg hadde her på gården. Han har gjort en kjempejobb med Troya og det er utrolig artig å se at arbeidet betaler seg. Gratulerer så masse Pål!

IMG_1517

Bravo

En annen kjenning som fikk premie samme helgen var Nina Forus med sin working springer spaniel Bravo. Gratulerer igjen Nina! Bravo er en fantastisk jaktspaniel med en utrolig intensitet i arbeidet som jeg har hatt glede av hjelpe fram mot jaktprøver. På spanielklubbens sin prøve i Sokna fikset Nina og Bravo 2.Ak med arbeid på bekkasin på sin første start i åpen klasse. Kun trukket ned fra 1.premie fordi han til tider gikk litt for stort. Nina og Bravo er meldt på flere jaktprøver framover så det ville ikke forundre meg veldig om de fikser seg en 1.Ak og stiller i Eliteklasse til høsten neste år.

En gratulasjon må jeg også gi til Sveinung Steine og KV Rypesteggens Eowyn som sikret en 2.Uk på Hovden. Eo har vært innom her et par ganger i sommer for å hilse på duene, og jeg har fått være med Sveinung og Eo for å trene i jaktterrenget deres tidligere i høst. Eo har et utrolig flott søk med en vanvittig intensitet som på prøver alltid holder til høyeste premie. Men på grunn av et par sjanser for mye ble hun avsluttet med en andrepremie etter et presist og djervt fuglearbeid.

De første høstprøvene er alltid spennende. Man får svaret på om man har trent riktig og nok siden vinteren, og man ser hvordan hunden kan måle seg med andre hunder på samme alder. Gratulerer til alle dere som har fått det til og sikret dere premier disse helgene, og god trening og lykke til til dere som ikke lyktes nå og dere som har litt igjen før dere er klare til å stille på prøver.