Godkjent instruktør!

6. til 8.mai gikk jeg fuglehundklubbenes forbunds fase 1 instruktørkurs og ble godkjent instruktør. Kurset var veldig bra og instruktørene Birte Wold Myhre og Ove Myhre var veldig dyktige både til å lære bort og til å gi tilbakemeldigner underveis. Fokuset var på hvordan instruere, hvordan legge opp en kurskveld og et helt kurs, og hvordan takle utfordringer som kan oppstå i gruppa. I tillegg ble jeg veldig godt mottatt av arrangøren Østfold fuglehundklubb, som arrangerte både felles lunsjer og middag. Kurset gjorde at jeg fikk veldig lyst til å starte å instruere så fort som mulig, så nå er det bare å jobbe litt for å få det til. Heldigvis har jeg undervisningserfaring da jeg har jobbet som hjelpelærer på universitetet og er utdannet rideinstruktør gjennom norsk islandshestforening, så selve undervisningen er jeg ikke så redd for, men det å få kommet i gang med markedsføring og planlegging er skumlere.

Noe annet nytt er at Blink ble kåret av Rypejentene til årets jakthund 2010 (http://www.rypejentene.no/konkurranser.html). Dette er en konkurranse som går på jaktprøvepoeng mellom hundene, uansett rase, til medlemmer av rypejentene og noe jeg setter stor pris på å ha vunnet. Det minner meg igjen på hvor unik den lille jegeren min er, og hvor heldig jeg er som får lære av henne.

Om alt går etter planen blir vår kommende gjeterhundstjerne født i slutten av juni og jeg gleder meg utrolig masse. Foruten å hjelpe meg med sauene har jeg et lite håp om at den kan lære meg å trene agility og kanskje også bli godkjent ettersøkshund etterhvert. Utfordringen er vel at vi nok en gang kommer til å sitte med liten valp under jakt- og prøvesesongen, men det skal vel gå denne gangen også. Det skal uansett bli artig å jobbe med noe som ikke er fuglehund. All valpeplanleggingen fikk meg til å titte på alle de små snuttene vi tok av Blink sitt kull, så jeg satte dem sammen til en slags film. En liten advarsel: Det er nok kun valpeeiere som vil synes filmen er noe som helst å se på!

 

Bookmark the permalink.

4 Comments

 1. Gratulerer som godkjent instruktør.
  Og herlig bilde serie med Stuck og duene. Flink hun er. Spennende med Border Collie valp også, gøy å prøve noe annet enn fuglehund. Sikkert på at du kommer langt med den også 🙂 Du er den dyktigste og flinkeste hundepersonen jeg vet om. Liker måten du trener på og kommer gjerne på kurs en gang.

  Og gratulerer nok en gang som vinner av Rypejentene. Har en flott hundeseng og diplom liggende her til deg.

  Hilsen Monica

 2. Gratulerer med instruktørgodkjennelsen! Nå gleder vi oss til å komme på kurs hos deg 🙂

  Filmen var fantastisk, og Yaris skakket virkelig på hodet da han hørte stemmen din. Ligger på fanget mitt nå og følger med!

  Og selvfølgelig, gratulerer med Rypejentenes beste jakthund!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *