I høst jaktet vi mest i eget terreng. Siden det ikke er altfor tett med fugl her feller vi ikke så mange i året. Terrenget er variert og artig å gå i og gir utfordringer for både hund og fører. Det er også til tider svært bratt og fuglen kan segle langt før den treffer bakken. En god ettersøkshund er derfor gull verdt når vi jakter hjemme.

IMG_1787IMG_2367

IMG_1950My fikk være med til nordover på rypejakt med en god venn og dyktig jeger. Han fellte mange ryper for henne og var strålende fornøyd med hvordan hun søkte og presenterte fugl. Jeg hadde aldri selv greid å gi henne så mange og gode erfaringer i jaktsituasjoner, så jeg er utrolig takknemlig for at du tok henne med Jens. Håper hun får være med deg senere også!

IMG_1791I Oktober og November stillte vi flere prøver. På skogsfuglprøven på Stord gikk Stuck godt begge dager men kom ikke for fugl første dagen og greide ikke spikre fuglen andre dagen. Hun imponerte allikevel med en enorm kapasitet, intensitet og utholdenhet i søket. På lavlandsprøve på Forus stillte jeg begge hundene en dag. De viste begge stand for fugl, men det var få av fuglene som ville fly. Begge hundene jobbet godt, men fugl som bare løper på bakken gir ikke premie. My fikk derimot vist apport under prøven og fikset apportbeviset for kommende AKstarter.

Stuck og jeg gikk også alle dagene på Os prøvene. Hun fortsatte å imponere søksmessig, men vi så ingen fugl i hennes slipp første helgen. Lørdagen andre helgen har hun gått i 87 minutter før hun blir borte og vi finner henne i stand lengre framme i terrenget. Fuglearbeidet er kanon og hun får sin første 1.AK med sølvrugde på kjøpet. Sølvrugden tildeles til medlemmer av Vestlandets fuglehundklubb når de oppnår 1.Ak på en av rugdeprøvene første gang. Kritikken til Stuck ligger på her.

IMG_2336

Søndagen på Os2 går rugdepokalløpet. Der stiller alle hunder som har oppnådd 1.AK på en av rugdeprøvene det samme året. I år var det to fulle partier. Stuck og jeg gikk sammen med flere utrolig gode hunder, og vi så masse fugl og mange hadde gode fuglearbeid. 4 av 6 hunder gikk ned igjen med 1.AK denne dagen. Det var en utrolig artig dag.

I høst begynte vi arbeidet med å lage en ordentlig treningsbane her. Den er ca 30×30 meter og skal dekkes med grus. Vi skal sette opp lyskastere slik at den kan brukes når det blir mørkt, og vi skal bygge gjerde rundt slik at den kan brukes til gjeterhundtrening. 
IMG_2565
_MG_4735