I høst har jeg prøvd ut et nytt kurskonsept som har vist seg å fungere veldig godt. Et kurs der jeg kun fokuserer på atferdene frivillig sitt og bli sittende hos hunden. Altså ingen bruk av sittkommando, fløyte eller andre signaler for å be hunden om å sette seg, kun fokus på hva fører gjør når hunden utfører rett atferd.

Ved å kun konsentrere oss om få atferder hos hunden får vi mye mer rom for å utbedre førerenes treneregenskaper som timing, arbeidsposisjon, bruk av forstyrrelser, bruk av belønninger og kriteriesetting. Førerene blir raskt mer opptatt av å observere hva hunden gjør for å kunne reagere på rett tid og med rett konsekvens. Med fokus på trenerferdigeheter og ikke kun atferden hos hunden blir det raskt gode resultater og stor framgang hos både fører og hund.

Jeg har fått gode tilbakemeldinger på kurset og kommer til å utvikle et steg 2 der vi øker forstyrrelsene med å bruke duer i treningen. Under er det en kort film som viser enkelte steg i treningen med frivillig sitt og bli sittende.