Blink og jeg ble tatt ut til å representere munsterlenderene på NM Lavland lag i Østfold torsdag 7.okt. Siden jeg regnet med å bli tatt ut hadde jeg også meldt meg på NM Lavland individuelt, der kvalifiseringen gikk fredag. For å forberede oss litt dro vi ned til Halvard Dreng og Tjølling jff onsdag kveld i hensikt i å få noen fuglearbeid på rapphøns og fasan. For å oppsummere litt kort hadde vi alle delene som skal til for å gjennomføre et komplett fuglearbeid (stand, reis, oppflukt og ro) dog ikke i samme situasjon. Takk Halvard for at du gadd å traske gjennom søle og krattskog i pøsende regnvær for å hjelpe oss!

Lag-NM ble en stor skuffelse med munsterøyne. Blink var først ut av munsterene og slippet startet midt ute på en grønn eng med ca 300 meter til hver av kantene. Hverken Blink eller makker forsto særlig mye av området og ble gående i større sirkler forran oss i terrenget. Blink fester en kort stand midt ute på «plenen» før det letter en rapphøne. Desverre ser ikke dommerene dette og vi blir belastet med en tomstand da det ikke letter fugl når hun går på. Kort tid senere har makker et fuglearbeid på fasan. Vi hentet inn 6 på jaktlyst, 7 på reviering, -3 på viltfinnerevne og -2 på regelbrudd (hun sekunderte ikke makker), totalt 8 litt lusne poeng. Desverre gikk det heller ikke bedre med de andre munsterene på laget og da den siste løp inn i en ståltrå midt i sitt slipp var det bare å avslutte dagen. Gratulerer uansett til Bretonlaget med en meget velfortjent seier.

Fredagen stillte vi med blanke ark og hadde slipp nr. 2 i vårt kvalifiseringsparti i NM. Heldigvis fikk vi tildelt et terreng der det var mulig for hundene å gå noe inn i kantene og da løsnet Blink søksmessig. Hun var fortsatt litt usikker ute på de større åpne områdene, men så lenge hun hadde et punkt å løpe mot gikk det greit. Ingen fugl i vårt første slipp og vi fikk være med videre. I løpet av dagen var det mange hunder som ble slått ut på ettergang, missbrukte sjanser eller andre feil, og jeg forsto etterhvert at om vi bare ikke gjorde noen feil skulle det gå ann å komme seg videre til semifinalen på søk. Vårt andre slipp fikk vi mot en pointer som etter kort tid tok stand. Jeg kaller inn Blink og til min store lettelse står pointeren tomt og vi kan fortsette. Blink leder ann hele slippet og går meget godt, men vinner av en eller annen grunn ikke slippet sitt. På slutten av dagen var det to hunder med fuglearbeid og dermed premie. Hunden som fikk 1.Vk m/ck hadde i alt 5 fuglearbeid med reis derav to forran hele partiet. Det var utrolig artig å se på. Blink og jeg ble rangert som nr. 4 av 6 som gikk videre fra vårt parti.

På lørdag var det glimrende vær og det ble etterhvert Blink og jeg som hadde flaksen på vår side. I første slippet tar hun stand ute på en stubbåker. Makker får etterhvert kontroll på sin hund og jeg går rolig opp til Blink. Hun har vært litt ymse med reisingen i det siste, så jeg tar sats for å lage en litt heftig «jajajaja» men får så vidt åpnet munnen før Blink kanonreiser inn i en rapphøne som letter perfekt rett opp og flyr langt bort. Etter en grei utredning og en god apport har vi plutselig et godkjent fuglearbeid og blir rangert høyest av alle hundene som er ute. Da første runde er ferdig ligger vi rangert som nr. 2 etter IS Gourme som vant NM høyfjell i år. Vi hadde ikke fugl i det andre slippet vårt, mens Gourme fikk noen minuser i sitt og falt nedover på listen. Etter runde to lå vi plutselig øverst, men av forskjellige årsaker ble det også gjennomført en tredje runde på 5 min pr. hund. I løpet av runden fikk nok en hund godkjent fuglearbeid etter å ha vært partiets beste søker hele dagen. Blink gikk godt gjennom sitt slipp uten at det skjedde noe mer. Heligvis for oss hadde vi marginene på vår side og endte opp med vår andre 1.Vk m/ck, 5 championatpoeng og finaleplass!

På gråten etter å ha fått premie:

Finalen på søndag tok vi som en ren bonus. Det var mye fugl i terrengene og veldig spennende å gå bak i partiet. Blink viste seg derimot å være helt kake etter fire dager på trening og prøver. Hun gikk nesten ikke i det hele tatt og vi ble kastet ut ganske raskt. Uansett var det en artig opplevelse å få være med på, og det var morsomt å se så mye gode hunder.

Blink med finaledekkenet i pausen:

Sliten: