Da har jeg gjennomført mitt første NM for stående fuglehunder, og jeg må si jeg er ganske fornøyd. Som nevnt tidligere fikk jeg låne Rugdelias Nmj Lucilla, så jeg stillte både henne og Blink i NM Skog som ble arrangert 24.-26. september utenfor Kongsvinger. Under kvalifiseringen fredag var det temmelig vått og vanskelige forhold for hundene. I vårt parti var det ingen med fuglearbeid slik at rett og slett hundene uten missbrukte sjanser eller andre feil gikk videre til semifinalen. Lucilla var så uheldig å hadde en tiur som lettet ganske tidlig i slippet sitt og kom derfor ikke med. Den kom fra ganske høyt oppe, så jeg antar den lettet fra veden. Utover det gikk hun et godt søk der hun tok med seg det som var av terreng i området vi fikk utdelt. Blink var heldig og greide å holde seg fri i begge sine halvtimes slipp, og ble dermed kvalifisert for semifinalen. I tillegg til Blink stillte også Pål Berge og Eva Kulstadvik med sine munstere Vardegløtts Dina og Quorums Asenta. Pål og Dina hadde fugl som lettet i slippet sitt og kom desverre ikke i finalen. Eva og Asenta var derimot frie og gikk videre til semifinalen.

På lørdag var det bedre vær og noe enklere forhold for hundene. Blink skulle gå etter lunsj, noe jeg er veldig glad for da både været og terrengene ble bedre utover dagen. Ca et kvarter ut i hennes første slipp tar hun stand. Jeg går opp og vi avanserer sammen framover til det letter orrhøne ca 10 meter forran oss, og plutselig hadde vi et godkjent fuglearbeid uten reis. Senere i slippet tar hun stand på ny, avanserer på nytt fram, men nå har fuglen løpt et stykke og letter godt til siden for oss. Siste slippet får vi i en helt eventyrlig gammelskog og det kribler godt i magen da Blink forsvinner og blir borte. Desverre leter jeg litt i feil retning og etter en liten tid letter det to storfugl forran oss uten at vi ser Blink.

Det var en til med fuglearbeid i semifinalen og det var Unn Johannesen med SV Bommelunds Martine. Disse tok et velfortjent 1.Vk etter et glimrende fuglearbeid på tiur i starten av sitt første slipp. Dermed endte jeg og Blink opp med 2.Vk semifinale NM-Skog, 3 nye championatpoeng og finaleplass. Eva og Asenta kom seg videre til søk og dermed hadde vi 2 av 3 munsterlendere i finalen i NM Skog.

Blink sin semifinalekritikk:
Går et stort og flott søk som er godt tilpasset terrenget vi går i . Stand, avanserer fram. orrhøne letter og Blink er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer ok. Ny stand, avanserer fram men fugl letter godt til side for Blink. Ikke jaktbart. Senere letter tiur og røy i anvist terreng. 2.pr. Semi NM Skog.
5-5-.-4-4-4

På søndag gikk alle tre finalepartiene ut fra samme samlingsområde. Partiene ble delt i to og vi skulle gå på formiddagen blandt annet sammen med fjorårsvinner IS B-Madi. Madi hadde nå fyllt 10 år og om hun ikke hadde vært hvit om snuten tviler jeg på om noen hadde gjettet at hun var over 5. Det var en veldig hyggelig formiddag, men ingen av oss tre som var ute fikk tellende fuglearbeid. Jeg fikk derimot erfare at selv om man er i en NM finale er det smart og gi hunden tid til å ta terrenget skikkelig. I min iver i å komme framover tråkket jeg nemmelig nesten på ei røy som Blink helt sikkert hadde funnet om hun bare hadde fått sjansen. Magnus og jeg benyttet sjansen til å dra tilbake over fjellet mens det fortsatt var lyst. Det var en utrolig artig opplevelse å få være med i finalen i mitt første NM. Gratulerer så mye til de to som greide forholdene denne søndagen; finalevinneren Kjell Enberget og P Rushlight ASCO og sølvmedaljevinneren Lone Gudim med SV Rotveltas Dkm Tussa.

Jentene i NM-Skog finale: Fra venstre Eva Kulstadvik med KM Quorums Asenta, Lone Gudim med SV Rotveltas Dkm Tussa (1.semi + sølv NM Skog) og ES Vuoma´s Fresia Av Raisa, Unn Johannesen med SV Bommelunds Martine (1.semi) og meg med Blink (2.semi).