I helgen var jeg med som hjelpeinstruktør på Norsk Münsterländerklubbs kurs på Dylta bruk i Sverige. Det var utrolig lærerikt å få være med å analysere ulike ekvipasjer, og jeg fikk mye ut av å henge meg på og å spørre ut hovedinstruktørene på stedet. Hundene som var med på kurset var jevnt over meget gode münsterländere som jeg regner med kommer til å plukke premier på jaktprøver etterhvert.

Siden Dylta ligger i nærheten av Örebro fikk jeg også mulighet til å hilse på min kommende gjeterhundstjerne fra kennelen For The Win. I helgen var valpene rett over 6 uker gamle og ganske aktive. Jeg fikk hilset på alle, kjørt litt bil, gått en tur med et par av dem og tatt bilder.

Valpene virker utrolig trygge og er med på alt som skjer. Derimot om det ikke skjer noe legger de seg rett ned og sovner. De liker best å være ute, uansett vær, og ruller seg bare sammen under trappa dersom det regner. Det er fire hanhunder og fire tisper i kullet, og to av hvert kjønn er trefargede. Siden vi først og fremst skal ha en brukshund har vi valgt å ta en hanhund denne gangen. Fuglehundfrøknene kommer nok til å bli overlykkelige over det valget.

Moren til valpene heter Jen og ble godkjent gjeterhund i Sverige kun 14 måneder gammel. Valpenes far, Loki, kom på 2.plass i Svensk mesterskap for gjeterhunder i 2010 og er nå med på det svenske landslaget.

Siden vår lille border collie må finne seg i å bruke mye tid på småvilt- og storviltjakt er det viktig at vi får en robust og rolig type. Vi har derfor valgt å kjøpe valp etter to foreldre som begge utmerker seg som rolige hunder med godt lynne. I tillegg har vi bedt oppdretteren se etter den mest «skuddsikre» hunden. Jeg fikk høre i går at alle valpene hadde sovet ute under et volsomt tordenvær uten å bry seg nevneverdig, så det lover godt. Jeg gleder meg masse til å hente den 19. august, selv om vi nok en gang sitter med liten valp under jakta. Det er nesten blitt en rutine å ha med seg en valp i soveposen under posteringsjakt, og å bære noen ekstra kilo på ryggen under fuglejakta.