Lørdag var det St.Hubertus, en konkurranse i jakt over fuglehund, der jeg og Blink skulle delta. Konkurransen gjennomføres ved at man jakter med hunden sin i 20 minutter under bedømmelse fra to dommere. Det hele starter med at man presenterer seg, sin hund, sitt våpen og ammunisjon, før man starter å jakte. Man kan felle opp til 2 fugler med maks 4 patroner, og man får poeng på alt hunden gjør og alt en gjør selv. For hver felte fugl kan man oppnå maks 15 poeng (om fuglen blir felt på første skudd), hunden kan oppnå 20 poeng (der 5 av dem er apportering, og en selv kan oppnå 50 poeng som gjelder føring av hund, presentasjon, hvordan man tar terrenget osv. Maks poeng er 100, og om man ikke får skutt på fugl er maks poeng 65 (50 for sen selv + 15 for hunden siden den ikke får vist apportering.

Det var dette jeg hadde gruet meg aller mest til, og jeg var helt dårlig både under treningen torsdag og før det var min tur lørdag. Det hjalp ikke mer at begge de to som startet før meg kom ned igjen fra feltet med store glis og to felte fasaner. Jeg så så ille ut da jeg var på vei opp til dommerene at kjentmannen stoppet meg og leide Blink et stykke så jeg fikk pustet ut. Vel oppe hos dommerene gikk alt automatisk og vi fikk startet å jakte. Dessverre taklet vi ikke de løpende nordafrikanske fasanene i varmen og så ikke en fugl. Mange andre som fikk slipp midt på dagen slet med det samme, de fant rett og slett ikke fuglene.

Uten fugl greide vi allikevel å bli nr. 3 på mitt parti, med kun de to som hadde skutt to fugler før meg. Faktisk syntes dommeren jeg var den beste føreren på partiet, at han kunne se jeg var en ekte jeger og ga meg 63 av 65 poeng og en premie i form av et halskjede. Det var utrolig hyggelig gjort og veldig artig at jeg hadde gjort det rett!

20111019-174214.jpg
Tilbake fra slippet lørdag, litt lei fordi jeg ikke hadde sjans på fugl.

20111019-174346.jpg
Magnus mente skogen vi gikk i representerte arrangementet: Totalt kaos

20111019-174423.jpg
Halskjede jeg fikk av dommeren

Søndag var det andre dag i VM og vi stilte med nytt mot. Denne dagen fikk jeg gå på et åpent felt med grøfter og man fikk derfor sett litt mer. Blink gikk ok, men vi ble parkert av makker, en helt rå korthårsvorsteh. Det var utrolig gøy å se hvordan de virkelig skal ta terrenget, og det var plutselig lett og se hvordan man har nytte av god reviering.

For det norske laget ble det en bedre dag enn de foregående, da både Kjell og Asko på det britiske laget og Thomas og KV Aron greide å få en premie. Det var artig at det endelig klaffet for en av oss, og vi kunne heie på dem på vannaporten som alle hundene med fuglearbeid må gjennom før de får premie.

20111019-195827.jpg
En særdeles glad Thomas

20111019-195922.jpg
Fugearbeidet tegnes og forklares i detalj for resten av laget