I høst har det virkelig løsnet for Stuck. Hun bruker hodet mer i søket og roer ned tempoet litt når det lukter fugl. Det fører til flere stander, både fordi hun finner mer fugl og fordi hun rekker å bremse og stoppe før de flyr. Vi har hatt stander på både orre og rugde i år, i tillegg til på hare og hjort. Hun er såppas presis og djerv at fuglearbeidene nesten alltid blir gode, om hun bare tar stand først.

Vi har foreløpig kun gått to dager på jaktprøve i år, på VFK sin skogsfuglprøve på Stord i slutten av september. Første dagen klaffet det og Stuck vartet opp med et perfekt fuglearbeid på rugde på slutten av dagen. Med ikke helt topp søk, og i tillegg til at det hadde lettet en orrhane i et av hennes tidligere slipp, ble vi avsluttet med en 2.Ak. Det er sjelden jeg har vært så fornøyd med en jaktprøvepremie. Søndagen så vi henne trekke an og forsvinne bak noen steiner. Hun blir borte og dommeren og jeg går for å sjekke. Når vi er der hun forsvant hverken ser eller hører vi henne ikke og jeg velger å gå videre i retningen hun hadde for å se. Etter kun et par steg letter det to orrhaner ut fra en brakebusk rett ved siden av oss, og når vi ser etter er Stuck inne i busken også. Desverre kan det ikke bli premie om ikke dommeren har sett hunden i stand før fuglen letter.

Et glimt av et av terrengene på stord med dommer og deltaker midt i bildet:

IMG_1420

Stuck og Blink var også med på klubbmesterskapet til Norsk Münsterländerklubb som ble avholdt på Tjølling jff sine terrenger. Det var en nydelig dag. Alle hundene fikk to slipp hver seg. Blink fikk ikke noe fuglearbeid, men Stuck hadde to gode fuglearbeid på fasan og ble kåret til dagens beste ikke-münster i AK. På de tre prøvestartene vi har hatt så langt i år har hun altså greid å finne fugl og ta stand hver gang. Det er en stor forbedring fra tidligere år.

IMG_1342

De premierte i Ak, Uk og beste ikke-münster i Ak og Uk:

IMG_0078

I slutten av august gikk vi også lydighetsklasse 2 på nytt, og nå endte det i gullmerket, opprykk til klasse 3 og 2. best i klassen. Det var bedre vær denne gangen og det gav seg utslag i mindre lyd og roligere hund. Bortsett fra en litt ukonsentrert fri ved fot, en slurvete apport og en fremadsending med sitt i stedet for stå er jeg veldig fornøyd. Jeg har akkurat endret inngangene fra direkte innsitt til å gå rundt meg, så derfor er jeg vel tydelig i inngangene.

IMG_1209

Det er herlig at det endelig går litt framover med Stuck. Nå er vi meldt på skogsfuglprøven i Egersund og på Os2, og jeg holder fingrene krysset for at hun fortsetter  å bruke hodet når hun jakter. Jeg har også et mål om å være klar til å stille klasse 3 i lydighet med henne på julestevnet til klubben.