Syk One

En uke før jul begynte One å halte litt på høyre framfot. Først trodde vi han hadde fått seg et slag i skulderen, men haltingen gikk ikke over. I romjula var vi hos veterinæren for å røntgenfotografere framparten. Bildene viste ingenting som ikke var normalt. One fortsatte å halte så etter enda fler besøk hos ulike veterinærer endte vi opp på hjemmebesøk hos Laxmi B. Melwani, som er en veterinær med etterutdanning både i indremedisin og rehabilitering. Laxmi kunne konstatere at One hadde store smerter i høyre skulderledd, og på grunn av hvordan han reagerte når hun trykket og strakk på han antok hun det var OCD (Osteochondrose, som er løse eller halvløse bruksbiter i ledd). Hun sa at røntgenfotografering ikke alltid kunne syneliggjøre skadene i brusken og anbefalte oss å ta CT bilder av han.

Heldigvis finnes det en dyrlege med CT maskin i Haugesund så vi dro dit og fikk konstatert OCD på overarmsbeinet i skulderleddet. Mandag 23.01.12 ble han operert. Mange tilfeller av OCD kan opereres ved bruk av kikkhullsoperasjon, men hos One lå de løse bruksbitene slik til at dyrlegen måtte åpne litt mer for å få de ut. Ved å presse tilside muskler og sener ungår man allikevel å snitte i disse slik at huden blir det eneste man må skjære i for å komme inn til leddet. Siden bitene lå godt gjemt inne i leddet måtte dyrlegen bruke en del kraft for å komme til å få fjernet dem, noe som gjør at han er en del mer hoven og øm en det de pleier å være etter en slik operasjon. Mandag ettermiddag fikk vi hente ham og nå har vi en liten, sliten og pjusk gjeterhund som mest av alt bekymrer seg for det pittelille såret etter veneflonen på venstre framfot.

 

Vi må regne med at rehabiliteringstiden er to måneder, der han skal ta det helt med ro de 4 – 6 første ukene. Foreløpig går det helt greit siden han ikke er så bevegelig, men vi regner med at han vil føle seg veldig mye friskere allerede om en uke. Det kan bli vanskelig å holde i ro en 7 måneder gammel border collie som føler seg helt frisk.

Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. Hei. Ønsker One god bedring. Godt dere fant ut hva det var og får fikset det.

  2. god bedring til One! Har selv en liten kållis på 7 mnd som ble operert for OCD i venstre skulder for 8 dager siden, og det er jo et mareritt og holde henne i ro!:(

    • Jeg krysser fingrene for Bliss Ida! Det virker som om One greier seg veldig bra, men jeg får vel ikke skikkelig svar før jeg begynner å bruke han ordentligt igjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *