Siden jaktprøver og fjelltrening ikke står i fokus denne vinteren får vi tid til en del andre aktiviteter. Først og fremst har vi brukt tid på å trene One på sau. Jeg har vært med på to kurs, et todagers kurs med Serge van der Zweep og et firehelgerskurs med Jane Espevoll. Det er utrolig artig å lære en for meg helt ny måte å bruke hund på, og det er interessant å se hvor mange likheter det er mellom hvordan gjeterhundene og de stående fuglehundene arbeider.

One er selvfølgelig en liten stjerne og tar alle utfordringer som om de var de enkleste ting i verden selv om jeg ikke alltid forstår hva vi driver med.

På kurs hos Jane Espevoll i januar:

_MG_6143

Trening hjemme i januar:

_MG_6353 - versjon 2

Jeg får også tid til en del konkurranselydighetstrening. Alt hunden skal gjøre i utgangsstilling eller ved siden har jeg ikke greid å trene på en stund på grunn av magen, men det er jo masser av øvelser som foregår forran fører så lenge jeg ikke trenger å trene starter og avslutninger. Blink begynner å få taket på eliteøvelsene så det er ikke umulig at vi får prøvd oss på en start mot sommeren.

Dream og Blink på lydighetsstrening med Synnøve og meg:

IMG_0106

Noen turer i fjellet har det allikevel blitt. Magnus har tatt med Blink på noen treningsturer og jeg har kommet meg et par ganger ut i fjellet med Stuck og på ski med begge fuglehundene.

 Mot Ølen og Etnefjellene:

IMG_0093

På ski inn mot Olalia:

IMG_0182

Stuck får strekke ut og bruke nesa i treningsterrenget:

IMG_0205

Det er nydelig vintervær her nå, så det er litt trist å ikke kunne få brukt det noe særlig. Jeg gleder meg til våren kommer og jeg blir bevegelig igjen.