Da har Blink og jeg vært gjennom vinterens to første jaktprøver. Den første var Norsk Vorstehhundklubb avd. Hedmark sin prøve på Vinjeveien, og den andre var Hovden 1 arrangert av Agder fuglehundklubb. Begge prøvene stillte vi både Vk og Ak.  Under prøven på Vinjeveien var det lite fugl i Vk, kun en hund hadde sjanse og ingen hunder ble premiert. Blink var med blandt 11 hunder som fikk gå hele dagen. Dagen etter var det ledige plasser i Ak, så vi slang oss med. Blink gikk hele dagen med glitrende kritikk, men desverre uten å komme i fugl.

Nydelig vær og føre under prøven på vinjeveien, men lite fugl i Vk.

Hovden 1 hadde for første gang fått mulighet til å tildele Cacit, og dermed var det mange særdeles godt premierte hunder som stillte til start i Vk. I kvalifiseringspartiet vi gikk i på fredag hadde rundt halvparten av hundene 1.Vk fra før. Kun 6 av 15 hunder skulle videre til finalen. To hunder ble premiert på vårt parti, og jeg og Blink kom videre til finalen på søk uten å ha hatt fugl i våre slipp. Finalen lørdag var preget av mye vind og nedbør. Kvalitetspartiene som var ute avsluttet etter en runde på grunn av været, men Vk fortsatte gjennom hele dagen. I perioder var det vanskelig å se hundene i søk og etter to runder hadde kun en hund godkjent fuglearbeid så dommerene bestemte seg for å kjøre en tredje runde. Været lysnet, vinden løyet og etterhvert hadde ganske mange hunder hatt mulighet på fugl. Det ble delt ut tre premier da vi kom ned til parkeringen 18.30 på kvelden, men ingen Cacit. Blink holdt hele dagen, vant to av sine tre slipp, men kom desverre ikke for fugl.

Vintertreningsforholdene på Haugalandet…

Etter å ha gått fire dager på prøve uten å ha vært i fugl (eller å ha hatt sjanse på fugl) begynner man jo litt å lure på om man har glemt å trekke ut proppen i nesa på hunden. Blink er jo en god viltfinner så at hun går så lenge uten å på en eller annen måte være i fugl er unormalt. For å komme nærmere et svar på hva som kunne være galt stillte vi opp  i Ak søndagen på Hovden 1. Blink går godt i tre slipp men er ikke i nærheten av fugl. Da jeg slipper henne i hennes fjerde slipp er det tydelig slutt på kreftene etter tre dagers hardkjør og jeg må omtrent jage henne ut til noen bjørker litt framover i terrenget. Det er nesten så jeg hører dommerene bak meg snakker om å avslutte oss for dagen. Blink tusler over en liten kant og blir borte, og da jeg kommer etter finner jeg henne i stand. Vi får gjennomført et ok fuglearbeid med reis og blir avsluttet med en 2.premie siden hun ikke holdt ut søksmessig hele dagen. Det var herlig å se at nesa hennes fortsatt var på og at hun kan finne fugl selv om kreftene er tappet.

Nytt hunderom i nytt hus.

Nå gjenstår det en jaktprøve før bryllupsplaner, fjøsbygging og lamming setter en stopper for videre fjelltrening. Blink og jeg deltar i Vk under kommende helgs prøve på Hovden. Jeg hadde også meldt på Stuck, men hun har fått løpetid og må bli hjemme. Kanskje jeg får mulighet til å stille henne på en av de siste prøvene i april i stedet, men det er usikkert. Jeg krysser fingrene for at det går vår vei til helgen, men får sikkert en fin fjelltur uansett da været som er meldt er upåklagelig.