Om meg

Jeg heter Astrid Weider Ellefsen og driver Vindfinn hundetrening i Ølensvåg på Haugalandet. Her bor jeg sammen med min mann Magnus Haugland, våre to barn, fem hunder, to katter, 20 duer og 200 sauer. Med mine fuglehunder og border collier trener jeg mot og konkurrerer i apportprøver, jaktprøver og jakt, lydighet, rallylydighet, agility og gjeting. Min største interesse er jakt og prøver med ståendeog støtende fuglehunder. Jeg har fått premiert flere ulike raser på jakt- og apportprøver og har oppnådd flere gode premier i alle klasser på fuglehundprøver. Jeg har også vunnet NM høyfjell for stående fuglehunder, deltatt i NM finaler på skog og lavland, blitt plassert i NM for spaniels, og fått lov til å representere Norge i VM for stående fuglehunder.

Jeg har undervisningserfaring og har tidligere jobbet som ridelærer og hjelpelærer på universitetsnivå. Jeg jobber hele tiden for å utvikle meg som hundetrener og instruktør, og bruker mye tid på å gå kurs for interessante instruktører både innen agility, jakttrening, gjeting og lydighet. Jeg har instruktørutdannelse gjennom Klickerklok ved Thomas Stokke og Fanny Gott, fase 1 og fase 2 instruktørkursene fra fuglehundklubbenes forbund og  Canis instruktørutdannelse.  

Jeg brenner for å trene hunder med belønningsbaserte metoder med fokus på positiv forsterkning og utvikling av hundens egeninitiativ. Jeg gir hunden ansvar i treningen ved å styre konsekvensene av hundens valg, og legger opp treningen slik at hunden lykkes ofte. 

Utdanning og erfaring:

  • Mastergrad i Økonomi fra NMBU
  • hjelpelærer i mikroøkonomi på universitetsnivå
  • ridelærer for islandshestryttere
  • Instruktørutdannelse fase 1 og 2 gjennom Fuglehundklubbenes forbund
  • Instruktørutdannelse gjennom Klickerklok HB
  • Instruktørutdannelse gjennom Canis

Resultater:

Stående fuglehunder:

Jeg har gode resultateter i alle klasser og med mange ulike raser på jaktprøver for stående fuglehunder. Jeg har vært med i flere NM finaler, vunnet NM høyfjell og oppnådd flere jaktchampionater på hundene. I tillegg har jeg vært så heldig at jeg har fått være med som deltaker i VM for stående hunder. På apportprøver har jeg oppnådd full pott flere ganger med ulike hunder. Flere av mine faste elever har oppnådd 1.AK på jaktprøver.

Støtende fuglehunder:

Etter flere år som instruktør for elever med støtende hunder fikk jeg endelig min egen i 2019. 1,5 år gammel hadde den allerede oppnådd å bestå jaktanleggsprøve, vannapportprøve, og fått 1.AK og 1.EK på jaktprøve. Mange av mine faste elever konkurrerer jevnlig på jaktprøver med støtende hunder og oppnår svært gode premier.

Lydighet og rallylydighet:

Jeg konkurrerer også i lydighet og rallylydighet, både med border colliene og fuglehundene. Både fuglehundene og border colliene har vært kvalifiserte til FCI3 i lydighet og jeg har oppnådd flere chapionat i rally og lydighet.