Da er sommeren over og her hjemme er vi klare for en ny høst. I år har vi tatt totalt fri i juli og bare kost oss i finværet, så nå har jeg fulladede batterier og er klar for hundetrening og konkurranser. Først opp er rally NM 17.-19. august. Der er One direktekvalifisert til finalen og skal gå to offisielle eliteløp i tillegg. Niho skal debutere i klasse 2. Etter dette er det jaktprøvesesong og jakt. Jeg har foreløpig meldt på Neon til to høyfjellsprøver og håper å bli klar til det. Hun er lite trent fysisk på grunn av vår late sommer, og har i tillegg akkurat fått løpetid. Det begrenser deltakelse på taksering og treninger, og vi måtte avlyse vår planlagte deltakelse på autorisasjonsprøven. Jeg krysser fingrene for at vi blir klar med både fysikken og lydigheten før første start. Så skal jeg prøve å få One og Stuck klare til å stille LP3 i løpet av høsten, og Niho i LP2. Stuck og Neon skal også få gå noen skogsfuglprøver og kanskje får vi mulighet til å stille lavland også. Og så skal vi jakte masse. Både i fjellet og på skogen og på lavlandsfugl. Det blir kanon!

Jeg har satt av torsdagene i høst til nye temakurs. Foreløpig har jeg satt opp tre datoer for kurset «kommandoer for sitt» der vi fokuserer på hvordan vi trener inn fem ulike kommandoer for at hunden skal stoppe og sette seg. Verbal kommando, fløytesignal, skudd, fugl som letter og gjenstand som kastes. Målet med kurset er å gi deltakerne inspirasjon til hvordan de kan fortsette treningen hjemme uten å ha tilgang på fugl selv. To torsdager er satt av til kurset «LP1 for klikkertrenere». Dette er et kurs jeg har hatt lyst til å holde lenge. Jeg har i lengre tid utviklet et system for planlegging og loggføring av lydighetstrening som virkelig hjelper klikkertrenere med å ta steget fra flyt på grunnferdigheter til konkurranseklar hund. I oktober har jeg satt opp to temadager med kurset «Rallylydighet – baner» der vi fokuserer på hvordan vi briefer, forbereder og trener baner.

Temadagene jeg hadde i vinter var veldig trivelige og artige så jeg gleder meg til å gjøre det samme denne høsten. Velkommen på kurs!