Helgen 30. mai – 1. juni kjører vi i gang apportprøvetrening her på gården i samarbeid med NVK Rogaland. Treningen er åpen for alle som har planer om å stille apportprøver for stående fuglehunder til sommeren. Alle raser er selvfølgelig velkomne. For å ha utbytte av treningen bør hunden kunne apportere utlagt tint fugl uten problemer.

IMG_4152

Apportprøver arrangeres rundt om i landet i sommerhalvåret. Hunder som har fylt 2 år prøves i åpen klasse, AK, der de skal vise søksapportering, vannapportering og sporarbeid. Søksapporteringen går ut på at hunden skal finne to fugl utlagt i et område uten at hverken hunden eller føreren har sett de bli lagt ut. Apportering i vann gjennomføres med skudd og kast av fugl fra båt. Hund og fører står på land når det skytes og kastes, og hunden skal bringe fuglen inn til føreren på kommando. Sporarbeidet gjennomføres som et min 200 meter langt slepespor med en fugl i enden. Hunden skal selvstendig søke opp, gå sporet og bringe fuglen tilbake til fører. For hunder som ikke enda har fylt 2 år er oppgavene litt enklere. Disse skal gjennomføre en søksapport der det er utlagt en fugl i et område, og en vannapport der det blir kastet en fugl fra land. For nærmere beskrivelse se: Jaktprøveregler for stående fuglehunder.

Under treningshelgen går vi gjennom alle oppgavedelene hundene skal i gjennom på prøve. Fredags kveld har vi dommer tilgjengelig for å gå i gjennom hvordan prøven dømmes og svare på spørsmål man måtte ha. Lørdag og søndag er vi ute å trener. Det vil være instruktør tilgjengelig dersom du trenger tips, ellers er treningen lagt opp til at vi hjelper hverandre med å legge spor og legge ut fugl osv. Hundene som stiller i AK må ha sauereinhetsbevis.

Påmelding til meg tlf. 95973305, astrid@vindfinn.com. Påmeldingsavgiften er 500,-. Ta med mat, sengetøy, treningsiver og godt humør!