Nå er våren kommet for fullt, lamminga har startet og det er mye å gjøre for å bli ferdig med beiter og jorder før dyra skal ut. Alle valpene er solgt og de fleste er hentet, men vi har fortsatt IQ, Yaris og Rav løpende rundt oss. Før helgen, da vi hadde syv 8 ukers valper, måtte vi slutte med å ha dem løse i huset, det ble rett og slett for mye ødelagt. Nå når det kun er tre er de rundt oss det meste av tiden og de løper mye fritt ute. Det er begrenset hvor mye arbeid vi får gjort med dem, men vi prøver så smått å gjøre de husreine ved å hive de ut etter at de har lekt, spist og sovet. De er også med en og en for å kjøre bil og må venne seg til å ligge alene i bilen når vi er inne for å handle et sted. Allikevel er det nok greit både for valper og eiere at de flytter hjem før helgen slik at den virkelige oppdragelsen kan starte.

Vi er skikkelig heldige som har fått 8 kjempegode valpekjøpere til valpene våre. Vi har stor tro på valpene både når det gjelder å bli gode hverdagshunder og når det gjelder å bli tøffe jaktmaskiner, så vi krysser fingrene for at valpene vil stå til eierenes forventninger. Mange av valpekjøperene har ambisjoner om å vise fram hundene sine og prøve å få dem premiert. Det setter vi virkelig stor pris på og lover å hjelpe til så godt vi kan på veien. Vi er også glade for at så mange har reist langt hjemmeifra for å hilse på valpene og oss, og for å hente valpene. Jeg håper vi kan dra nytte av hverandre i opptreningen av hundene og ønsker lykke til til årets nye vindfinnere.

Noen sprer kunstgjødsel på beite for hånd fordi vi ikke kommer til med traktor, mens andre får ikke være med og må være bundet fordi de stikker av.

Vi greide å få Lux skikkelig sliten så han skulle sove hele veien til Oslo, det hørtes ut som det fungerte og!

Kjøkkenvekten hadde maksgrense på 5 kg, så vi måtte putte hanhundene i en pose og veie dem på kalvevekten. Det er nok det nærmeste vi kommer veskehund her i huset.

Første søya som lammet er heldigvis en utrolig fin mor som steller godt med de to lammene sine.

Vi er litt usikker på om det er vi eller Stuck som kommer til å savne valpene mest. Tante Stuck har vært uunverlig når det gjelder aktivisering og oppdragelse av rastløse valper. Jeg tror hun har det fra sin valpeglade mor.

Blink beveger seg mye mer nå og begynner å komme tilbake til sin opprinnelige form. Siden hun er så enkel å ha med seg og holder seg i nærheten får hun være med på det meste som skjer, enten det er å løpe ved siden av traktoren eller det er å være med rundt for å sjekke gjerder. Her viser hun IQ hvordan man skal fange mus.

Hvis ikke traktoren kommer seg fram har jeg heldigvis SuperMagnus som pleier å ta traktoren på ryggen og løfte den dit jeg trenger den.

IQ, Yaris og Rav fikk være med på tur opp i beitet i går, og gikk i forkant med stor iver.

Yaris kom seg nesten opp hele trappa før han måtte kapitulere og legge seg ned for å hvile litt.