På jakt har man ofte kun en sjanse, enten så skyter man da ellers så får man holde tilbake. Stuck virker som hun har den samme strategien. Hun gir alt for å ta fuglen i reisen, men om det ikke går løper hun sjeldent videre etter. Så lenge det er lett å stoppe henne ved å sette henne eller kalle henne til meg (og så lenge jeg ikke misbruker dette ved å mase), ser jeg ikke noe problem. Og ved å la henne gjøre det hun har lyst til, nemlig å hoppe etter fuglen, før jeg stopper henne, blir fuglesituasjonene antakelig roligere og mindre masete enn om jeg skulle ha krevd at hun var i ro med en gang fuglen går. Under duetrening i dag fikk vi en fin bildeserie:

Stand:

Reis:

Fuglen går:

Avsats:

Opp for å plukke fugl:

Høyere:

På vei ned etter et godt forsøk:

Og om dere lurer var hun helt rolig etter at hun landet, og ikke det minste interessert i fuglen som sirklet over henne.