Siste helgen i juni hadde vi besøk av Auris og Avensis med eiere. Vi koste oss med hundetrening, mat og prat. Både Auris og Avensis virker veldig lovende. Avensis er hakket mer moden og likner veldig sin tante Heiki i bygningen, mens Auris er ekstremt intens og er lettere bygd. Begge valpene er kommet veldig langt i treningen, og Avensis har allerede fått seg apportbevis. Det virker som det jaktlige ligger veldig naturlig for hundene så det er nok bare å sørge for å få kontroll og samarbeid på plass for å så slippe dem ut i feltet og la de høste egne erfaringer på vill fugl.

I tillegg til Auris og Avensis var Yaris også kommet. Yaris er her til omplassering, men planen er å få trent han fram og vist han før han selges videre. Han er allerede kommet veldig langt i grunntreningen så det er bare å få de siste bitene på plass før han kan trenes på fugl.

Auris – Blink – Avensis – Yaris

Yaris er veldig lik sin mor:

Blink ventet tålmodig under bildetakning mens unghundene gjorde alt de kunne for å ikke være i ro lenge nok til å bli tatt bilde av:

Under treningen fungerte Stuck som demohund både for innlæring og for å vise mitt «mål» med grunntreningen og treningen med duer. Det gjorde hun under samlingen med rypejentene og apportkurset jeg holdt i vår også. Hun er alltid like intens, går på med liv og lyst, og har fullt fokus på å gjøre alt rett for å komme raskest mulig til belønning. I duetreningen setter hun seg kontant på kommando i de fleste situasjoner og om jeg hiver en due forran henne i full fart bremser hun spontant med en gang og har rumpa i bakken etter ca 15 meter uten at jeg har sagt noe.  Jeg skal vri hodet mitt for å finne andre situasjoner jeg kan trene henne i for å gjøre henne mer klar til vi kan trene på vill fugl igjen, mulig jeg kan la One ta rollen som «udressert makker».

Stuck setter seg for å få se fugl:

 Ekstremt vanskelig å få fine bilder av den litt rare på midten:

 Middagsservering, katt byttet ut med ny münster:

Yaris må lære seg at det ikke skjer så mye, så han må tilbringe mye tid i hundesengen i stua:

Enda en gang markerte vindfinnerene seg på utstilling. Denne gang på NMLKs spesialutstilling på Dovre i juni. Prius og Kjell ble beste junior hannhund med exl. og ck, og Avensis og Ove ble beste junior tispe med exl. og ck. Siste hund som var med var Auris som fikk vg. I tillegg er IQ stillt ut på NKK Drammen, med exl. som resultat. Takk igjen for at dere viser fram hundene deres!

Auris og Tom – Avensis og Ove – Prius og Kjell

I helgen var vi på apportprøve på Horve ved Stavanger. Lørdagen ble en liten nedtur der sporet ble litt for vanskelig for Stuck så hun gav opp litt for tidlig. Dagen etter hadde vi derimot mer flaks og totalt endte vi opp med 2×1.Ak til Blink og 1.Ak til Stuck med 10 på vann og spor. Jeg hadde også med meg GS Chiara som har bodd hos oss i et par uker mens hennes eier var på ferie. Vi prøvde oss på apportbeviset, og etter litt spurvejakt fikk hun vitringen av duen som lå i gresset og apporterte direkte. Det er rett og slett litt hyggelig når ting fungerer.

Blink under apporttrening i juli: