Da er jeg akkurat kommet hjem fra det som nok var årets utstillingsbegivenhet, nemlig verdensutstillingen 2012 i Østerrike. Jeg ble med ned med Solveig som har halvbroren til Stuck, Rugdelias Szg Zappa, som gikk for juniorverdensvinnertittelen, og tok med meg Blink. Selv om vi i planleggingen av turen både hadde overvurdert vår effektivitet, gjennomsnittlige hastighet gjennom Tyskland og evne til å gå lenge uten inntak av føde, var det en utrolig artig fredag vi fikk på verdensutstillingen der FCI gruppe 3, 7, 8 og 10 skulle til dyst. Blink ble dømt ut av konkurransen ganske fort, men Solveig og Zappa fikk det vi kom for og mer til med både juniorverdensvinnertittel og ble plassert som 3. beste junior i gruppe 7 forran flere hundre rene utstillingshunder fra mange raser.

Vi snek oss inn en sidedør, kom som en av de første inn i hallen (en av de 10 hallene), og fikk en glimrende plass ved vorstehringen.

Den tyske dommeren likte Zappa veldig godt, og Zappa virket som han følte seg som hjemme i ringen.

Ingen hopp og sprett på unghunden, fin og jevn trav hele tiden.

Blink gjorde fin figur men det rakk ikke helt opp denne gangen.

Juniorverdensvinnere i kleiner, i fra samme kull etter norske Lokkebergets Heisa og danske Ganto.

Kåring av dagens oppdrettergruppe (fra gr. 3, 7, 8 og 10).

29 juniorverdensvinnere fra gruppe 7 konkurrerer om å plassere seg som best i gruppen. Både hannhund og tispe kan stille fra alle raser, men ikke alle hadde møtt opp.

Zappa blir lagt merke til av dommeren og blir trukket ut som en av 6 semifinalister.

Til slutt blir Solveig og Zappa plassert som nr. 3 bak en pointer og en irsksetter. En mengde fotografer skal ta sine bilder.

Beviset!